Η ενοικίαση ενός καταμαράν είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε τη Ζάκυνθο ή αλλιώς το “Φιόρε του Λεβάντε”. Η Ζάκυνθος είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Ιονίων νησιών και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό. Ξεχωρίζει για τη φυσική του ομορφιά, καθώς και για το γεγονός πως το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους. Γι' αυτό και στη Ζάκυνθο ιδρύθηκε, για την προστασία τους στον κόλπο του Λαγανά, το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο. Η προνομιακή γεωγραφική της θέση σας δίνει την ευκαιρία να επισκεφθείτε εύκολα και τα υπόλοιπα νησιά των Επτανήσων ή τις απέναντι Πελοποννησιακές ακτές, οι οποίες φημίζονται για την ομορφιά τους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά καταμαράν για το ταξίδι σας.
Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:
Μπορείτε να κλείσετε ένα καταμαράν με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα, και να οργανώσετε πολυήμερες κρουαζιέρες με την οικογένεια ή τους φίλους σας, ώστε να ανακαλύψετε και τα υπόλοιπα κοντινά νησιά του Ιονίου. Το νησί προσφέρεται τόσο για οικογενειακές διακοπές όσο και εξορμήσεις με φίλους, καθώς οι όμορφες παραλίες, τα πολλά μαγαζιά και, σε μερικές περιοχές, η έντονη νυχτερινή ζωή θα ικανοποιήσουν κάθε τύπο ταξιδιώτη. Επιπλέον, καθώς το νησί είναι δημοφιλής προορισμός για νέους, μπορείτε εύκολα να νοικιάσετε ένα καταμαράν και να οργανώσετε το πάρτι ή το μπάτσελόρ σας με φόντο τα νησιά του Ιονίου.
Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη, αφού πρακτικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων, ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν, αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τον Όμηρο, ιδρυτής του νησιού ήταν ο Ζάκυνθος, γιός του Δαρδάνου, βασιλιά της Τροίας που, φεύγοντας με τον στόλο του από την πόλη Ψοφίδα, έφτασε στο νησί και ίδρυσε την ακρόπολή του. Ο Ζάκυνθος, ως ιδρυτής του νησιού, υπήρξε θέμα πολλών νομισμάτων και του συμβόλου που εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί. Ιστορικά, πριν από τη ρωμαϊκή κυριαρχία, η Ζάκυνθος παρέμεινε ουδέτερη κατά τους Περσικούς Πολέμους και οι πρώτοι αληθινοί κατακτητές του νησιού ήταν είναι οι Ρωμαίοι, οι οποίοι είδαν στη Ζάκυνθο ένα στρατηγικό σημείο για την ανάπτυξη του εμπορίου και την εξάπλωση των κατακτήσεών τους. Από το 1492, η κυβέρνηση της Βενετίας ανέλαβε μια εκστρατεία με σκοπό τη μετακίνηση πολλών υπηκόων της στην επαρχία της Ζακύνθου και, σε λιγότερο από τρεις αιώνες, η ενετική κυριαρχία επέτρεψε την άνθιση τόσο του πολιτισμού, όσο και της αρχιτεκτονικής του νησιού, σε σημείο που η Ζάκυνθος κέρδισε την ονομασία "Φλωρεντία της Ελλάδας".
Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το νησί (όπως και όλη η Ελλάδα), γνώρισε την κατοχή από ιταλικά και γερμανικά στρατεύματα και στη Ζάκυνθο δημιουργήθηκε μέτωπο αντίστασης κατά του κατακτητή. Μετά τον πόλεμο, το 1953, το νησί υπέστη ένα άλλο τρομερό πλήγμα: έναν σεισμό που γκρέμισε ολόκληρη την πόλη. Τα όμορφα παλιά αρχοντικά γκρεμίστηκαν και από τις διάφορες κυριαρχίες που διαδέχτηκαν η μία την άλλη, στο νησί δεν έμεινε ουσιαστικά τίποτα. Χάρη στη βοήθεια της κυβέρνησης και τη θέληση των κατοίκων, σιγά - σιγά ξαναχτίστηκε η πόλη.
Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Ζάκυνθο, μπορείτε να επισκεφθείτε ό,τι έχει απομείνει από το παλιό ενετικό κάστρο, τη γέφυρα του Αργάσι (χτίστηκε το 1800) που η μισή ακουμπάει στην άμμο ενώ η άλλη μισή είναι βυθισμένη στη θάλασσα, αλλά και τα ερείπια μιας αγγλικής έπαυλης που άντεξε στον σεισμό του 1953, κοντά στο χωριό Μουζάκι. Στη Ζάκυνθο θα συναντήσετε μερικές από τις διασημότερες παραλίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπως το Ναυάγιο, τον Λαγανά και τις Βολίμες με τις Γαλάζιες Σπηλιές. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα καταμαράν, με ή χωρίς καπετάνιο, και να γυρίσετε τις παραλίες του νησιού με σκάφος, καθώς υπάρχουν αρκετές που είναι δύσκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή με τα πόδια. Επιπλέον, αν έχετε χρόνο, μπορείτε με την ενοικίαση ενός καταμαράν να επισκεφθείτε την Κεφαλονιά ή κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς, όπως είναι η Κυλλήνη και το Κατάκολο.
Η Ζάκυνθος διαθέτει το δικό της αεροδρόμιο, το οποίο το καλοκαίρι συνδέεται συχνά με το αεροδρόμιο της Αθήνας και απέχει μόλις 3.5 χιλιόμετρα από το βασικό της λιμάνι. Στο νησί, εκτός από τα δύο οργανωμένα λιμάνια, μπορείτε να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας με ασφάλεια και στον Άγιο Σώστη, το Κερί και τις Αλυκές.
Λιμάνι Ζακύνθου
Το κεντρικό λιμάνι της Ζακύνθου είναι καλά οργανωμένο με ό,τι μπορεί να χρειαστείτε και προσφέρει καλή προστασία από τους ανέμους. Στο λιμάνι υπάρχουν καθορισμένες θέσεις αγκυροβολίας, ανάλογα με το είδος του σκάφους. Μόλις φτάσετε εκεί, ένας υπάλληλος θα σας βοηθήσει να δέσετε το σκάφος σας στην κατάλληλη θέση.
‘Αγιος Νικόλαος
Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί το δεύτερο σε κίνηση λιμανάκι του νησιού και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση μπορείτε να βρείτε αρκετές ταβέρνες και καφετέριες. Το λιμάνι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και από εκεί μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε την Κεφαλονιά, την παραλία Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές.
Φόρμα Συμβούλου Κράτησης
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα λάβετε σύντομα προτάσεις με τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.
H φόρμα σας υποβλήθηκε επιτυχώς!
Ένας εξειδικευμένος ταξιδιωτικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας για να προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.
Δείτε τώρα κατάλληλα σκάφη